Motor! Acțiune! Implicare! – rezumat

Proiectul Motor! Acțiune! Implicare! Erasmus+ 2022-1-RO01-KA154-YOU-000071903 vizează dezvoltarea abilităților a șaizeci de tineri să-și exprime sentimentele și ideile cu privire la incluziune și democrație prin realizarea de filme de scurt metraj.

Aspectul inovator al proiectului constă în capacitatea (atât de greu de obținut) de mobilizare a unor grupuri de tineri,  tentați să manifeste, în alte circumstanțe, o atitudine pasivă față de problemele comunității.

Beneficiarii direcți sunt liceenii între 14 si 18 ani din licee din București și din centrele de protecție gestionate de DGASPC Sector 6.

Sunt stabilite patru obiective specifice pentru acești 60 de beneficiari direcți, măsurabile și realiste care vizează dezvoltarea abilităților tinerilor de realizare a filmelor de scurt metraj, de a se exprima liber pe subiecte legate de incluziune și democratie:

1. Implicarea în workshop-uri specializate (regie, actorie, imagine, scenaristică) și mentorat, pentru a le dezvolta abilitățile de realizare a unui film de scurt metraj,

2. Dezvoltarea abilitaților de a înțelege și a se exprima liber pe subiecte referitoare la democrație și incluziune, în cele 18 luni de proiect,

3. Dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, exprimare creativă, gândire critică, exprimare liberă a ideilor și comunicarea deschisă cu factori de decizie din societe,

4. Dezvoltarea unei atudini pro-active, creșterea gradului de înțelegere față de persoane ce provin din medii defavorizate, dezvoltarea unei atitudini incluzive, creșterea dorinței de implicare în comunitate și de a promova democrația prin participarea la toate activitățile proiectului.

Activități:

  • workshop-uri de incluziune, democrație, scenaristică, actorie, regie, imagine,
  • evenimente cu factori de decizie,
  • tabere de mobilitate,
  • festival de film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *