Go Green, Make Art – scurtă prezentare a proiectului

Proiectul „Go green, make art” va avea loc în anul 2024 și va reuni 28 de tineri din 4 țări și ONG-uri: România (Atelierul European de Arta), Lituania (Tavo Europa), Spania (Aktive Kosmos) și Franța (Root).

Scopul este de a-i învăța pe tineri cum să devină mai responsabili față de mediu, folosind un set de activități și metode non-formale. Dorim să creștem gradul de conștientizare a tinerilor cu privire la importanța acestui subiect și, de asemenea, vrem să facă acest lucru prin intermediul artei.

Intenția a venit ca urmare a faptului că tinerii cu care am lucrat în trecut au simțit că un comportament ecologic nu se poate alinia ușor cu acțiunile și interesele lor zilnice. Am reușit să găsim o modalitate de a le stimula creativitatea și de a le arăta că își pot folosi pasiunile și nevoie de frumos în timp ce ești responsabil față de mediu. În plus, tot procesul va aduce la iveală obiecte de artă.

Obiectivele proiectului nostru sunt următoarele:

  1. Să ajutăm cei 28 de tineri să implementeze trei acțiuni principale care sprijină protecția mediului și să se ne asigurăm că vor continua să practice aceste obiceiuri pe termen lung în viața lor de zi cu zi.
  2. Conștientizarea celor 28 de tineri cu privire la trei consecințe nocive pe care un comportament nesustenabil le are asupra mediului, asupra propriei vieți și a celor din jur.
  3. Să-i ajutăm pe beneficiari să conecteze arta cu comportamentul ecologic, folosind o metodă de educație non-formală și ateliere practice de creare de bijuterii din lemn refolosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *