New age youth work – Scurtă prezentare a proiectului

Promovarea toleranței prin metode bazate pe video și imagine

Cursul de formare „New Age Youth Work: promovarea toleranței prin metode bazate pe video” va avea loc la București, România, în anul 2024 și se bazează pe colaborarea a cinci organizații partenere – Asociația Culturală Atelierul European de Artă (România), Onde (Italia), Euromuevete (Spania), You Simply Can (Polonia) și NECI (Macedonia de Nord).

Prin acest proiect ne propunem să dezvoltăm abilitățile lucrătorilor noștri de tineret în utilizarea filmului ca instrument de promovare a toleranței și stopării discriminării în rândul tinerilor.

Experiența noastră ne-a învățat că tinerii se implică la un nivel mai profund și au șanse mai mari să participe atunci când îi provocăm cu chestiuni legate de drepturile proprii. Mai mult, totul funcționează mai bine când vorbim limba lor. Folosind telefoane mobile și aplicații, crearea și încărcarea videoclipurilor pe rețelele de socializare a devenit modalitatea preferată a tinerilor de a se exprima, de a împărtăși ce simt și gândesc, de a învăța despre lume. Prin urmare, am văzut un potențial imens în introducerea realizării de clipuri video în combinație cu metode de educație non-formală care promovează toleranța.

Obiectivele pe care ne-am propus să le atingem pe parcursul celor 11 luni ale proiectului sunt:

1: Să ajutăm lucrătorii de tineret să-și îmbunătățească alfabetizarea media, dobândind cunoștințe și abilități practice despre cum să folosească o cameră, să facă și să editeze videoclipuri de calitate.

2: Să învățăm lucrătorii de tineret să implementeze cu succes cel puțin cinci metode care combină realizarea de filme și educația non-formală și care să implice tinerii pe temele anti-discriminare și toleranță.

3: Dezvoltarea încrederii în sine și motivarea participanților de a utiliza metode inovatoare bazate pe video în practica lor. Aceștia vor începe implementarea metodelor cu 30 de tineri din fiecare comunitate în cele 6 luni de după tabăra de mobilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *