În data de 14 aprilie 2024, s-a desfășurat încă un atelier „Vote, Please!”. De această dată, tinerii voluntari s-au adunat la Centrul Comercial Drumul Taberelor pentru a lua interviuri.
Temele dintre care puteam alege erau „Fake News” și „Importanța votului”, ceea ce a reprezentat nu doar o oportunitate de a învăța despre niște subiecte relevante și actuale, ci și un mediu perfect pentru a ne dezvolta abilitățile de colaborare și comunicare. Ne-am organizat în șase echipe printr-un joc propus de trainerul nostru, Andreea. După constituirea celor șase echipe, fiecare a ales o temă, construind treptat un cadru plin de entuziasm și cooperare. La sugestia Andreei, am discutat despre structurarea interviului cu colegii din echipă și am stabilit strategia de abordare a intervievaților. Următorul pas a fost sesiunea de feedback, în care fiecare echipă avea să-și prezinte textul și strategia. Secretul era să fim deschiși la refuz, să nu ne demoralizăm, să încercăm până reușim. În fond, a fost doar o provocare pentru noi, iar numărul de oameni care aveau să ne răspundă nu conta.
Când fiecare echipă s-a simțit pregătită, a plecat la prima sesiune de interviuri. Am dobândit mai multă încredere în noi înșine, dar și experiență în gestionarea interacțiunilor cu oamenii din jur. 15 minute mai târziu ne-am reîntors la o sesiune de feedback, având să discutăm ce a funcționat și ce nu. Cu un număr redus de răspunsuri din partea celor care erau reticenți să discute cele două teme sau să fie filmați, am împărtășit strategiile noastre pentru succes. A doua serie de interviuri a decurs mult mai bine. Am extins zona în care ne-am desfășurat activitatea, am fost mai încrezători și ne-am bazat pe informațiile pe care le-am primit de la celelalte echipe, dar și de la Andreea. După ce ne-am întors în zona special amenajată pentru noi, în cadrul Drumul Taberelor, ultima sesiune de feedback s-a transformat într-una de impresii.
Am învățat multe despre comunicare eficientă, am râs și am avut parte de o nouă experiență unică. Încă o dată am aflat cât de important este lucrul în echipă. Chiar dacă sarcinile au fost dificile pentru noi toți, ne-am distrat și am avut parte de momente memorabile pe care le vom păstra în suflet.
La sfârșitul atelierului, ne-a așteptat o pizza delicioasă, abia scoasă din cuptor. Am inițiat o discuție în care am împărtășit ideile și experiențele noastre, iar în final, Felix a decis să ne ia un interviu câtorva dintre noi.
Am descoperit că avem abilități de comunicare surprinzător de bune. Atelierul nu numai că ne-a ajutat să dezvoltăm această latură într-un mod semnificativ, dar ne-a și demonstrat cât de creativi suntem. Am învățat nu doar să comunicăm mai eficient, ci și cum să ne distrăm și să ne bucurăm de fiecare moment petrecut. La fel cum o grădină înflorită este rezultatul muncii și pasiunii fiecărui grădinar, valoarea voluntariatului a fost ceea ce ne-a unit și ne-a ghidat în această experiență, oferindu-ne prilejul să cultivăm nu doar abilități, ci și prietenii.
Articol redactat de Alexandru Mihaela-Zareta, Țicu Alicia și Munteanu Mădălina.
(Zareta și Aly sunt două fete minunate care au ales să se implice. Au venit alături de proiectul Vote, Please! și, implicit, de asociația noastră, confirmând și așa importanța deciziilor frumoase, care contează. Mădălina este deja membră de bază printre voluntarii noștri și ne face de fiecare dată să fim mândri și fericiți că o cunoaștem. Mulțumim! Echipa A.C.A.E.D.A.)