We Frame The Change – Scurtă prezentare a proiectului

„We frame the change” este un schimb de tineri care a rezultat din efortul comun a cinci organizații partenere: Asociația Culturală Atelierul European de Artă – România, Promesas – Spania, Rokiskio jaunimo centras – Lituania, Stichting Jong Noord – Olanda și doMani – Italia.

Pornim de la următoarea idee: au fost multe momente în care am fost frustrați de un aspect din jurul nostru: poluarea din orașe, lipsa respectului pentru autorități, felul în care animalele fără stăpân sunt tratate în comunitățile locale. Oricare dintre noi se regăsește, cu siguranță, în ceva similar în legătură cu un anumit aspect al locului în care trăiește.

Scopul principal al organizațiilor noastre este să ajutăm tinerii să cultive un spirit de empatie și un simț al acțiunii orientat către comunitate. După ce am cercetat cum poate fi generată această atitudine, am ajuns la două concluzii:

  • trebuie să găsim un canal de comunicare prin care să ne putem exprima preocupările în siguranță,
  • acest canal să fie eficient, astfel încât să atragă sprijin pentru cauza în care credem.

Am înțeles rapid că arta este exact asta: o punte între dorința noastră de a acționa și publicul vizat pentru a ne ajuta să producem schimbări frumoase. Inițiativa a pornit de la Atelierul European de Artă, care a contactat parteneri europeni de încredere. Împreună, am creat acest schimb de tineri (încadrat într-un proiect de zece luni), care îi va învăța pe participanți cum să folosească arta ca modalitate de a încuraja cetățenia activă și de a genera comportamente proactive în societate.

Mai precis, scopul proiectului nostru este de a încuraja cetățenia activă prin povestiri vizuale.

  1. Participanții vor înțelege mai bine conceptul de cetățenie activă, barierele în calea participării și utilizarea poveștilor prin imagini pentru a evidenția și aborda problemele comunității.
  2. Participanții vor dobândi: a) abilități în utilizarea metodei photovoice pentru a documenta problemele comunității și b) tehnici de storytelling pentru a comunicare eficientă și motivarea acțiunilor.
  3. Prin povești vizuale, participanții vor dezvolta o mentalitate activă pentru îmbunătățirea comunității lor și pentru motivarea altora să se implice alături de ei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *