Acest film este o metaforă a lumii contemporane. Echipa care a lucrat la proiect crede cu tărie în libertățile și alegerile personale de orice natură. Totodată, le respectă și pe ale celorlalți, așa cum respectă toate minoritățile și pe membrii acestora. Acest film este un act artistic, nu un demers activist.
Pentru acei copii cărora le va fi interzis să spună Mamă și Tată.
Povestitorul încearcă să înregistreze o carte audio. Comisia este acolo pentru a se asigura că sunt respectate toate normele în vigoare și că nimic nepotrivit nu va ajunge la urechile ascultătorilor. Peste câțiva ani, totul urmează să fie corect. Gol. Inutil.
O poveste corectă este un manifest pentru normalitate. O formă de a expune răspicat valorile în care credem. Un îndemn pentru a nu distruge tot ceea ce am moștenit bun. Ceea ce facem acum, fiecare dintre noi, se va însuma și se va reflecta fidel în viața copiilor noștri. O poveste corectă este oglinda greșelilor pe care generația noastră le face cu nonșalanță și fără să conștientizeze profunzimea.
O poveste corectă nu este o metaforă.
Distribuție: Florin Piersic Jr, Olga Delia Mateescu, Ioana Pavelescu, Șerban Georgevici, Theo Herghelegiu, Dana Stîngă, Radu Micu, Kleyser Labanino Muguercia, Anais Ivan, Irene Ivan, Carina Ivan.
Scenariu și regie: Felix Crainicu | Imagine și editare grafică: Radu Crăciun | Scenografie și costume: Ioana Colceag | Muzică: Alexandru Nucă | Machiaj: Alina Mocanu | Regie de platou: Mihai Ardelean