Dance You Way To Inclusion – Turkey Mobility Camp

Tabăra de mobilitate în Turcia a însemnat foarte mult pentru noi toți, atât adulții implicați în proiect, cât și tinerii beneficiari (cu toții aflați pentru prima dată dincolo de granițele României). Dincolo de mândria de a reprezenta țara, bucuria revederii prietenilor de la Bușteni nu a fost întrecută decât de entuziasmul cu care ne-am implicat în activități, fie că a fost vorba de ateliere, de vizitarea locurilor istorice sau de seara culturală.

Ziua unu a însemnat un atelier în parc (unde partenerii noștri din Turcia au organizat jocuri de logică în echipă) și o plimbare plină de învățăminte valoroase prin centrul vechi al orașului. Album foto Ziua 1.

Ziua doi a venit cu un nou atelier în parc și cu unul din jocurile noastre favorite, Misiune imposibilă. De la intonarea imnurilor de stat până la interviuri spontane cu trecătorii (cărora li s-a explicat despre incluziune, în general, și despre proiectul nostru, în particular), copiii s-au distrat pe cinste și au dovedit încă o dată că diferențele culturale sau limba vorbită nu sunt obstacole în calea prieteniei. Au urmat vizite în oraș și la liceul unde învață o parte dintre beneficiarii din Turcia, loc unde am avut al doilea atelier al zilei, de dans. Pentru cină am fost invitați într-un loc special putând să admirăm arta culinară a bucătarilor de Kunefe (dulce tradițional) și să savurăm gustoasele bucate locale. Album foto Ziua 2.

Ziua trei a însemnat cultură, istorie și spiritualitate. Locuri frumoase, încărcate de valoare și tradiție, plus experiențe culturale noi legate de dans, mâncare și muzică. Album foto Ziua 3.

Fără ezitare, atât adulții, cât șe beneficiarii, am simțit că timpul a fost prea scurt. Că prieteniile care s-au legat vor dura mult și vom întări legăturile formate acum. Că vom scrie o continuare a proiectului și vom căuta să fim din nou împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *